Mili Poljičak trudio se koliko je mogao, ali nije uspio prirediti senzaciju u prvom kolu ATP Challengera Split Open
Šesnaestogodišnji splitski tenisač, koji je dobio pozivnicu organizatora umjesto ozlijeđenog Borne Goje, naletio je na raspoloženog Aleksandra Vukića koji mu nije pružio ni najmanju šansu u pobjedi 6:1, 6:1 za 51 minutu igre.
Dobro poznavanje terena na Firulama Miliju nije bilo od velike pomoći jer je u ovom trenutku osam godina stariji Australac, crnogorskih i bosanskohercegovačkih korijena, jednostavno prejak. Pokušavao je Mili štošta, jednom prilikom čak i servis ispod ruke, no ništa nije dugoročno funkcioniralo protiv dvadesetčetverogodišnjaka rođenog u Sydneyju i 207. tenisača ATP liste.

 

– Očekivao sam više, ali nije išlo. Bio je puno bolji od mene, a ja nisam bio u svom najboljem izdanju. Meni je ovo tek četvrti seniorski turnir, ovdje su dečki spremniji, bolji i brži pa je zahtjevno prebacit se s juniorskog tenisa. Da sam iskoristio neke prilike u početku meča, možda bi bilo drugačije, ali Vukić se postavio dobro, odmah se odvojio i nisam imao nikakve šanse – komentirao je poslije meča Poljičak koji je prošlog mjeseca u Rovinju došao do prve profesionalne pobjede na ITF turnirima, a sada je u Splitu debitirao na Challengerima i, usprkos uvjerljivom porazu, stekao vrijedno iskustvo za nastavak karijere.

 

Na Split Openu Poljičak nastupa još u konkurenciji parova gdje u prvom kolu s Dujom Kekezom igra protiv četvrtih nositelja Raje i Weissborna.
– Nakon tih parova plan je odigrati i sljedeći Challenger u Splitu, potom Futures u Šibeniku, neke juniorske turnire i onda juniorski Roland Garros – zaključio je Poljičak.

 

A evo i riječi pobjednika Vukića koji je pohvalio našeg mladog tenisača.
– Mlad je i ima potencijala, to se odmah vidi. Bio sam već u Hrvatskoj, u Bolu na ITF turniru i baš mi je bilo lijepo. Tako mi je i ovdje sada u Splitu. Hotel i hrana su sjajni, teniski centar na Firulama također, sve je super.