Factsheet
Lokacija
Split, Hrvatska
Datum početka
28.09.2020.
Naziv turnira
Split Open 2020
Kategorija
ATP Challenger Tour 100
Direktor turnira
Ismar Moralić
Nagradni fond
50 000 USD
Igrači
pojednično / parovi
Podloga
zemlja
Organizator
PlayHR

Međunarodni tenis u Splitu će se moći pratiti 9 dana. Split Open 2020 započinje ždrijebom kvalifikacija u subotu, 26. rujna te završava finalnim mečevima u obje konkurencije iduće nedjelje, 4. listopada. Igrači se natječu u pojedinačnoj konkurenciji i konkurenciji parova, u glavnom ždrijebu sudjelovat će 32 igrača te u ovoj kategoriji – Challenger 80, nagradni fond iznosi 50.000 USD.

Očekuje se odličan sportski program, uz poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Nacionalnog i županijsko stožera civilne zaštite RH te prethodno testiranje svih igrača, kako bi se izbjegle eventualne posljedice za igrače i osoblje. Finalni meč emitirat će se i u televizijskom prijenosu.

Riječ je o turnir čijoj jačini svjedoči podatak da je poslijednji prijavljeni igrač koji je ušao u turnir čak 180 na ATP ljestvici, što je visina kakvu nemaju ni neki turniri iz serije ATP 250 serije!

Sve to govori u prilog kako su pred nama uzbudljivi teniski dani, sa puno kvalitetnog tenisa koje nikako ne bi trebalo propustiti.