Na terasi Teniskog centra Firule konferencijom za medije najavljeno je treće izdanje ATP Challengera Split Open koje počinje u ponedjeljak 12. travnja. Direktor turnira Ismar Moralić rekao je kako ovotjedni turnir, koji je još u tijeku, protječe odlično, a otkrio je i kako tri pozivnice za glavni turnir idu našim tenisačima Borni Goji, Duji Ajdukoviću i Ninu Serdarušiću.

 

– Prvi turnir zasad prolazi u lijepom ozračju. Remeti ga tek loše vrijeme i niske temperature s kojima se svakodnevno borimo. Hrabro idemo u drugi tjedan – rekao je Moralić, izrazivši zadovoljstvo što su svi igrači, njihova pratnja i osoblje turnira negativni na Covid-19.

 

– To je zapravo i ključna stvar jer samo jedna zaražena osoba može srušiti cijeli turnir poput domina. Testiranja su prema protokolu ATP-a svake srijede i nadam se da ćemo i sljedećeg tjedna svi biti negativni.
Dvije pozivnice za glavni turnir dobit će kao i ovog tjedna Duje Ajduković i Nino Serdarušić, a treću Borna Gojo koji je zbog ozljede leđa preskočio prvi turnir.

– Borna je mukotrpno radio, prolazio terapiju i vjerujemo da će ostvariti dobar rezultat na sljedećem turniru, baš kao Duje i Nino. Duje se vratio u nevjerojatnom meču protiv Browna, a Nino je pobijedio Clarkea u uvjetima koji su bili sličniji polarnima i to mu je zasigurno oduzelo dosta snage za sljedeći meč – rekao je Moralić.
Lista igrača ostat će slična kao ovog tjedna.

– “Cut” za glavni turnir je 202. mjesto, a za kvalifikacije 220., dakle čak i malo niže nego ovog tjedna. Nadamo se malo boljoj vremenskoj prognozi – dodao je Moralić.

 

 

Borna Gojo, koji je također, bio na “presici”, otkrio je otkad ima probleme s leđima.
– Počelo je u Australiji kad sam bio u karanteni 14 dana. Dan nakon izlaska igrao sam s Popyrinom i od tada vučem te probleme. Ne ide baš brzo. Svaki turnir očekujem da ću ga osvojiti pa tako i Duje i Nino.
Ni sljedećeg tjedna nažalost neće biti publike na tribinama.

 

– Publika će baš puno nedostajati. Ja prvi ne bih prošle godine igrao polufinale da nije bilo publike. Gurali su i mene i Duju. Doma je uvijek poseban osjećaj. Koliko čujem od drugih tenisača, dojmovi su pozitivni. Zadovoljni su klubom, organizacijom, smještajem… – rekao je Gojo.
Ajduković se, pak, nada boljem rezultatu nego ovog tjedna kada je ispao u drugom kolu. Prije svega je zadovoljan što uopće igra s obzirom na to da je nedavno prebolio koronavirus.

– Protiv Browna su me borba i trud vratili u meč, a protiv Role sam odabrao pogrešnu taktiku i nakon toga se bilo teško vratiti iz minusa. Imao sam koronu zbog koje sam u Zadru proveo deset dana u izolaciji i nije sada lako opet uhvatiti staru formu. Nisam ni znao hoću li nastupiti, tako da će mi ova dva meča pomoći podići formu. Idući tjedan sigurno ću biti bolji – poručio je Ajduković.
Serdarušić je, također, ispao u drugom kolu, no i to je pomak u odnosu na prošlu godinu kada je u Splitu zaustavljen na prvoj prepreci. Možda je sada vrijeme za minimalno četvrtfinale

– Hvala direktoru na pozivnici, sjajno je što imamo trojicu Hrvata u glavnom turniru. Meni je ovaj tjedan bio pozitivan jer se ove godine nisam baš naigrao. Prošao sam i ja koronu i karantene. Situacija svakako nije normalna jer smo skoro svaki tjedan u karanteni, moramo se testirati i ne znamo hoćemo li proći granicu, ali barem imamo sreću što možemo igrati. Puno je igrača pod stresom i nitko nije u sjajnoj formi. Sjajno je za nas što ne moramo baš svaki tjedan putovati izvan države, a sad smo dva tjedna doma. Ovi uvjeti na Firulama mogu se usporediti jedino s Monte Carlom, da su tereni odmah na moru.

 

 

Ždrijeb kvalifikacija, turnira u singlu i turnira parova na rasporedu su u subotu, a za kraj izdvojimo poruku direktora Ismara Moralića:
– Nadam se da ćemo u finalu imati barem jednog Hrvata. Neka se Borna, Duje i Nino dogovore tko će to biti!