Photo: Bruno Karadža

 

Prije tjedan dana Szymon Walkow i Jan Zielinski zapeli su u finalu parova, no iz drugog su pokušaja ipak osvojili ATP Challenger Split Open. Ovaj ih put nitko nije mogao zaustaviti pa tako ni francuska kombinacija u završnom susretu.

 

Dominantno i bez izgubljenog seta u četiri meča, Walkow i Zielinski osvojili su Split Open. Nakon što su se u polufinalu revanširali Golubevu i Nedovjesovu za poraz u prošlotjednom finalu, danas su u borbi za trofej svladali Gregoirea Barrerea i Albana Olivettija 6:2, 7:5. Bilo im je to treće zajedničko finale na Challengerima i prvi naslov, nakon što su, osim u Splitu, ove godine izgubili i finale Bielle.

 

Photo: Bruno Karadža

 

– Sjajan je osjećaj osvojiti turnir nakon što smo prošli tjedan ostali kratki. Osvetili smo se Golubevu i Nedovjesovu i otišli do kraja. Jako smo sretni i radujemo se nastavku sezone – rekao je Zielinski, dvadesetčetverogodišnjak iz Varšave, dok je njegov godinu dana stariji partner iz Wroclawa dodao:

– Počeli smo zajedno igrati lani zbog Davis Cupa, a ovo nam je bio peti zajednički nastup ove godine. Sve smo bolji.
Walkow i Zielinski relativno su nov par, ali igraju sve bolje i samo je pitanje vremena kada ćemo ih gledati na još većim turnirima na ATP Touru. Inače, Poljaci su tijekom ova dva tjedna u Splitu sjajno raspoloženi, uvijek su skupa i međusobno se bodre na mečevima, a tako će biti i sutra kada njihov Kacper Žuk igra finale singla protiv Mathiasa Bourguea.

– Nadamo se njegovoj pobjedi pa da kući ponesemo oba trofeja – kazao je Zielinski koji će s Walkowom podijeliti 2670 eura i 80 bodova, dok će poraženima Barrereu i Olivettiju pripasti 1500 eura i 48 bodova.

 

ATP CHALLENGER SPLIT OPEN, finale parova
Szymon Walkow/Jan Zielinski (Poljska) – Gregoire Barrere/Albano Olivetti (Francuska) 6:2, 7:5