Četvrtak nije dobro počeo za hrvatski tenis na ATP Challengeru Split Open. U prvom meču na Središnjem terenu TC Firule, Nino Serdarušić izgubio je u drugom kolu od Kacpera Žuka (ATP 221).

 

Serdarušić nije iskoristio ni jednu od tri “break” lopte, dok je poljski tenisač, kojemu je u prvom kolu prvi nositelj Pedro Sousa predao, realizirao tri i na kraju slavio prilično uvjerljivo 6:4, 6:2.

 

 

– Nisam se baš snašao danas, napravio sam puno neprisiljenih pogrešaka i to je presudilo. Imao sam neke “break” lopte u prvom setu, pa onda jednu i kod 3:2 u drugom, ali ni jednu nisam iskoristio. Teško je tako preokrenuti meč – komentirao je 24-godišnji Zagrepčanin koji u Splitu ostaje i na sljedećem Challengeru. Prošle je jeseni ispao u prvom kolu, sada u drugom, je li onda red za četvrtfinale?

 

– Nadam se da mogu i dalje od toga! – poručio je Serdarušić (ATP 304) koji se nadao plasmanu u prvo četvrtfinale na Challenger razini još od Libereca u ljeto 2019. godine. Danas ga nije dočekao, no možda sljedećeg tjedna hoće.
Na Središnjem terenu u tijeku je meč Duje Ajdukovića i Blaža Role, a nakon njih na teren će u četvrtfinalu parova braća Ivan i Matej Sabanov protiv Albana Olivettija i Matta Reida.