Photo: Veljko Martinović

 

Szymon Walkow i Jan Zielinski revanširali su se Andreju Golubevu i Aleksandru Nedovjesovu za poraz u prošlotjednom finalu ATP Challengera Split Open te će sutra protiv Gregoirea Barrerea i Albana Olivettija dobiti novu šansu za naslov na Firulama.

 

 

Repriza prošlotjednog finala Split Opena u parovima opravdala je očekivanja, a ovaj su se put radovali poraženi finalisti Walkow i Zielinski koji su uzvratili braniteljima naslova Golubevu i Nedovjesovu 6:3, 7:6 (1).

 

U dramatičnom drugom setu Poljaci su 2:5 pretvorili u 6:5 i servis za meč na kojem su imali 40-0. Činilo se da je sve riješeno, no Kazahstanci su se s četiri uzastopna poena vratili i izborili “tie break”. Ipak, Walkow i Zielinski nisu dozvolili da ih to poljulja te su dominantno sa 7-1 u 13. igri zasluženo prošli u finale.

 

Walkow i Zielinski ove su sezone već dvaput izgubili završni meč na Challengerima – osim u Splitu, još u Bielli – a prvi zajednički naslov na turnirima iz ove kategorije tražit će protiv Gregoirea Barrerea i Albana Olivettija iz Francuske koji su porazili treće nositelje Roberta Gallowaya i Alexa Lawsona iz SAD-a 3:6, 7:5, 10-8. Barrere i Olivetti, koji su u prvom kolu protiv Ivana i Mateja Sabanova spasili tri meč-lopte, imaju dvije titule na Challengerima iz dva finala (Parma 2020., Quimper 2021.).

 

Photo: Veljko Martinović

 

Finalni meč turnira parova na rasporedu je sutra kao treći i posljednji iza 11 sati na Središnjem terenu, nakon završetka polufinalnih susreta u singlu između Ymera i Žuka odnosno Halysa i Bourguea.

 

 

ATP CHALLENGER SPLIT OPEN, quarterfinals
Halys (Fra) – Kokkinakis (Aus, PR) 6:3, 7:6 (2)
Bourgue (Fra) – Bašić (BiH, Q) 6:4, 1:6, 7:5
Ymer (Šve) – Ilkel (Tur) 6:3, 6:4
Žuk (Polj, Q) – Vukić (Aus) 6:4, 6:1

 

 

Doubles semifinals
Barrere/Olivetti (Fra) – Galloway/Lawson (SAD, 3) 3:6, 7:5, 10-8
Walkow/Zielinski (Polj) – Golubev/Nedovjesov (Kaz, 2) 6:3, 7:6 (1)

 

 

Raspored za subotu, 17. travnja

Center Court (from 11 am)
Ymer (Šve) – Žuk (Polj, Q)
Halys (Fra) – Bourgue (Fra)
Barrere/Olivetti (Fra) – Walkow/Zielinski (Polj)