Tri meča hrvatskih predstavnika, tri poraza. Nakon Duje Ajdukovića i Nina Serdarušića u singlu, nastup na ATP Challengeru Split Open u četvrtak su završili i braća Ivan i Matej Sabanov u konkurenciji parova.

 

Albano Olivetti i Matt Reid, drugi nositelji koji kombinirano na Challengerima i ITF turnirima imaju 69 naslova, pokazali su se prejakima za Ivana i Mateja rezultatom 6:1, 7:5. Prvi je set bio jednosmjerna ulica, a u drugom je naš par kod 5:4 imao set-loptu koju je dobrim servisom poništio Olivetti. U sljedećem gemu Francuz i Australac napravili su ključan “break”.

 

– U prvom setu nismo imali nikakve šanse. Oni su puno bolje servirali i bili sigurniji na reternu. U drugom smo imali set-loptu, ali Olivetti je pogodio dobar servis. U sljedećem gemu pala nam je koncentracija i to su oni iskoristili – rekao nam je poslije meča Matej Sabanov i najavio da on i brat vjerojatno ostaju i na sljedećem splitskom turniru koji počinje u ponedjeljak.

 

– Ove sezone još nismo imali neki veliki rezultat, ali igramo solidno već neko vrijeme i mislim da će nam se otvoriti uskoro. Možda već idući tjedan – u pozitivnom je tonu zaključio Matej.
Petak je dan četvrtfinalnih mečeva u pojedinačnoj konkurenciji te polufinalni za parove. Na Središnjem terenu od 11 sati igraju Petrović – Collarini, Žuk – Kokkinakis te Golubev/Nedovjesov – Kolar/Rosol, a na terenu 4 Rola – Bašić, Kavčič – Vukić te Walkow/Zielinski – Olivetti/Reid.

 

 

ATP CHALLENGER SPLIT OPEN, 2. kolo
Rola (Slo, 6) – Ajduković (Hrv, WC) 6:1, 7:5
Bašić (BiH, Q) – Haase (Niz) 7:6 (4), 6:3
Kokkinakis (Aus, PR) – Kolar (SE) 7:6 (3), 6:1
Žuk (Polj) – Serdarušić (Hrv, WC) 6:4, 6:2
Četvrtfinale parova
Golubev/Nedovjesov (Kaz, 1) – Brown/Margaroli (Nje/Švi) 6:2, 6:1
Olivetti/Reid (Fra/Aus, 2) – I. Sabanov/M. Sabanov (Hrv) 6:1, 7:5
Walkow/Zielinski (Polj) – Galloway/Lawson (SAD, 3) 7:5, 7:6 (6)
Kolar/Rosol (Češ) – Raja/Weissborn (Ind/Aut, 4) 6:3, 3:6, 10-8

 

 

Raspored za petak, 9. travnja
Središnji teren (od 11 sati)
Petrović (Srb, 5) – Collarini (Arg)
Žuk (Polj) – Kokkinakis (Aus, PR)
Golubev/Nedovjesov (Kaz, 1) – Kolar/Rosol (Češ)
Teren 4 (od 11 sati)
Rola (Slo, 6) – Bašić (BiH, Q)
Kavčič (Slo, Q) – Vukić (Aus)
Walkow/Zielinski (Polj) – Olivetti/Reid (Fra/Aus, 2)