Photo: Veljko Martinović

 

Po završetku prvog tjedna ATP Challengera Split Open, njegov direktor Ismar Moralić nije krio zadovoljstvo odrađenim poslom. Sljedećeg tjedna igračka lista bit će ponešto izmijenjena, no u dobar tenis ne treba sumnjati.

 

 

Sipila je kiša, u pozadini se na Središnjem terenu TC Firule sve spremalo za nastavak programa, odnosno kvalifikacije drugog splitskog Challengera, a direktor Ismar Moralić sijao je od sreće. Priveo je kraju još jedan uspješan Split Open, iako su vremenske prilike često bile nepovoljne.

 

– Imali smo snijeg, buru, jugo, teško je bilo igračima, sucima i sakupljačima lopti pa se nadam da će nas vrijeme bolje služiti u drugom tjednu. Inače smo zadovoljni, gledali smo vrhunski tenis. Kavčič je imao meč preko tri sata, Rola također, a i finale je bilo sjajno. Vjerujem da ćemo napet i kvalitetan tenis gledati i na novom turniru.
Da sve bude savršeno, iz hrvatske perspektive, potrebni su i bolji rezultati naših predstavnika.

– Da, tome se svi nadamo. Nažalost, lanjski polufinalist i momak iz ove ulice, Borna Gojo, neće igrati, ali tu su Ajduković i Serdarušić kao glavni aduti. Siguran sam da će biti bolji nego ovog tjedna kad su ispali u drugom kolu.
Treće izdanje Split Opena već je krenulo u nedjelju mečevima kvalifikacija.

– “Cut” za prvi turnir bilo je 188. mjesto, sada je 202., no jako male nijanse dijele igrače na listi. Ispada da su kvalifikacije drugog turnira jače nego što su bile na prvom. Stiže nam puno novih stranaca, dolazi francuska ekipa snimati jednog svog igrača tijekom cijelog turnira. Velika je ovo promidžba grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Slika s Firula ide u cijeli svijet – zaključio je Moralić.