Photo: Bruno Karadža

 

Samo jedan od četiri hrvatska para preskočio je prvu prepreku na ATP Challengeru Split Open. Braća Sabanov nisu realizirala tri meč-lopte, Gojo i Serdarušić ostali su na setu osvojenom u utorak, ispali su i Marino Jakić i Karlo Krolo, a jedini su slavili Duje Ajduković i Frane Ninčević. U pojedinačnoj konkurenciji dobili smo prve četvrtfinaliste, a zanimljivo je da su već ispali svi nositelji!

 

 

Duje Ajduković i Frane Ninčević sjajnom su partijom, njihovom prvom zajedničkom na ovoj razini, prošli prvo kolo na Split Openu. Sa 6:2, 7:6 (5) svladali su Karola Drzewieckog i Daniela Masura te će u sutrašnjem četvrtfinalu igrati protiv prošlotjednih finalista Szymona Walkowa i Jana Zielinskog. Duje i Frane mogli su do trijumfa i ranije jer su imali 4:1 u drugom setu, no na kraju su u “tie breaku” ipak zadržali psihološku stabilnost i došli do pobjede.

 

Jako je malo nedostajalo da im se pridruže još dva naša para. Pogotovo su blizu bili Ivan i Matej Sabanov. Oni su protiv Gregoirea Barrerea i Albana Olivettija imali servis za meč i tri meč-lopte, ali su izgubili 4:6, 7:5, 10-6. Baš šteta.

 

Photo: Bruno Karadža

 

Žaliti mogu i Borna Gojo i Nino Serdarušić koji su jučer taman pred prekid zbog kiše uzeli prvi set Andreju Golubevu i Aleksandru Nedovjesovu, no u srijedu nisu uspjeli dovršiti posao. Izgubili su 6:7 (6), 7:6 (4), 10-7 iako su u drugom setu imali 0-30 kod 5:5, a u trećem setu pretvorili su 2-6 u 6-6. Igrali su sjajno i borili se, ali rezultat ih nije pomazio. Najmanje šansi od naših parova imali su Marino Jakić i Karlo Krolo protiv francuske kombinacije Doumbia/Reboul (7:5, 6:3).

 

Photo: Bruno Karadža

 

Kao i prošlog tjedna, u singlu smo već u prvom kolu ostali bez prvog nositelja. Francuza Gregoirea Barrerea zaustavio je Argentinac Pedro Cachin (6:3, 6:3) koji je stigao iz portugalskog Oeirasa u kojem je prošlog tjedna kao kvalifikant osvojio naslov na Challengeru. Na startu je ispao i šesti nositelj Lorenzo Giustino protiv prošlotjednog polufinalista Andree Collarinija 6:4, 6:4, dok je Quentin Halys sa 6:3, 6:2 izbacio Daniela Masura.

 

Odigrana su i četiri meča drugog kola. Osim u dvoboju Nina Serdarušića i Eliasa Ymera koji je pripao Šveđaninu, napeto je bilo i u ogledu Cema Ilkela i trećeg nositelja Huga Gastona. Nakon što je u trećem setu okrenuo 2:5 i spasio meč-loptu, Turčin je slavio 2:6, 6:3, 7:6 (7) poslije dva i pol sata igre.

 

Prošlog tjedna u Splitu Thanasiju Kokkinakisu za pobjedu protiv Filipa Horanskog trebala su tri seta, no danas je slavio puno lakše – 6:1, 6:2 – a u četvrtfinale se plasirao i Francuz Mathias Bourgue preko

 

Portugalca Joaa Dominguesa 6:3, 6:4. Nevjerojatno zvuči podatak da je već danas, u srijedu, Split Open ostao bez svih osam nositelja!

U četvrtak se igraju preostali mečevi drugog kola u singlu te svi četvrtfinalni mečevi parova.

 

 

ATP CHALLENGER SPLIT OPEN, 2. kolo
E. Ymer (Šve) – Serdarušić (Hrv, WC) 7:6 (2), 5:7, 6:3
Kokkinakis (Aus, PR) – Horansky (Svk, 7) 6:1, 6:2
Ilkel (Tur) – Gaston (Fra, 3) 2:6, 6:3, 7:6 (7)
Bourgue (Fra) – Domingues (Por) 6:3, 6:4

 

1. kolo
Cachin (Arg, SE) – Barrere (Fra, 1) 6:3, 6:3
Collarini (Arg, LL) – Giustino (Ita, 6) 6:4, 6:4
Halys (Fra) – Masur (Nje) 6:3, 6:2

 

Parovi, 1. kolo
Molčanov/Reid (Ukr/Aus, 1) – Coppejans/Martos Gornes (Bel/Špa) 6:3, 6:3
Golubev/Nedovjesov (Kaz, 2) – Gojo/Serdarušić (Hrv, WC) 6:7 (6), 7:6 (4), 10-7
Doumbia/Reboul (Fra) – Jakić/Krolo (Hrv, WC) 7:5, 6:3
Barrere/Olivetti (Fra) – I. Sabanov/M. Sabanov (Hrv) 4:6, 7:5, 10-6
Ajduković/Ninčević (Hrv, WC) – Drzewiecki/Masur (Polj/Nje) 6:2, 7:6 (5)
Galloway/Lawson (SAD, 3) – Cerretani/Halys (SAD/Fra) 6:2, 6:4
Walkow/Zielinski (Polj) – Raja/Weissborn (Ind/Aut, 4) 6:3, 6:4
Kolar/Rosol (Češ) – Margaroli/Shamasdin (Švi/Kan) 6:3, 6:2

Raspored za četvrtak, 15. travnja

 

Središnji teren (od 11 sati)

Marterer (Nje) – Žuk (Polj, Q)
Cachin (Arg, SE) – Halys (Fra)
Ajduković/Ninčević (Hrv, WC) – Walkow/Zielinski (Polj)

Teren 3 (od 11 sati)
Vukić (Aus) – Kolar (Češ, Q)
Molčanov/Reid (Ukr/Aus, 1) – Barrere/Olivetti (Fra)
Kolar/Rosol (Češ) – Golubev/Nedovjesov (Kaz, 2)

Teren 4 (od 11 sati)
Bašić (BiH, Q) – Collarini (Arg, LL)
Galloway/Lawson (SAD, 3) – Doumbia/Reboul (Fra)

 

Više